Na een druk jaartje vol noeste arbeid zijn de werken aan het Geelse marktplein afgerond.

In die twaalf maanden onderging de markt een transformatie van een parking geplaveid met kinderkoppen waar alleen Tom Boonen natte dromen van krijgt tot een mooi functioneel plein waar het voor jong en oud aangenaam is om te vertoeven.
 
Wie nu over de nieuwe markt flaneert, heeft moeite om te weerstaan aan de lokroep van de gezellige terrasjes. Ook ’s winters kan je voortaan van op een terras genieten van een lekkere koffie, Zeunt of andere streekspecialiteit. Voor wie lekker wil tafelen of een stapje in de wereld wil zetten is het Geelse marktplein meer dan ooit de place to be. Even verpozen kan op één van de zitbanken onder de groene bomenrij met zicht op de statige Sint-Amandskerk, de historische Halle of de speelse waterfontein.
 
Opening met toeters en bellen
Op zaterdag 28 april wordt de vernieuwde markt feestelijk geopend. Hiervoor werd een programma uitgewerkt om je duimen en vingers bij af te likken. De apotheose van de avond wordt een sensationeel klank- en lichtspel waarin het marktplein uiteraard een centrale rol speelt.
 
Het startschot van de festiviteiten wordt gegeven door de Geelse centrumharmonie die vanaf 20 uur al musicerend door de straten zal marcheren om de Gelenaars er attent op te maken dat het die avond op de markt te doen is. Ook op het marktplein zelf geven de muzikanten het beste van zichzelf waarna burgemeester Frans Peeters een kort woordje ter ere van de markt zal richten. Wordt het een haiku, een sonnet of een liefdesgedicht? Om het antwoord te willen weten moet je gewoon komen kijken!
 
Een plechtige opening kan niet zonder tromgeroffel. Ook hier zullen de muzikanten van de centrumharmonie voor zorgen. Zij worden bijgestaan door de muzikale meppers van Percussive. Slagwerk van de bovenste plank. Wie in de buurt woont en ’s anderendaags met de vroege moet werken neemt best congé payé of slaat eventueel een extra voorraad watten in. Tussen al dit muzikaal geweld zorgen we ook nog voor een visuele verrassing.
 
Slotspektakel in een zee van klank en licht
Van zodra het zonnetje haar slaapmuts heeft opgezet en het marktplein zich in het donker hult start het hoogtepunt van de avond: een klank- en lichtspektakel zoals dat in Geel nog nooit vertoond werd. Een harmonieus geheel van lasers, spots, vuurwerk en andere illuminerende materie belicht het plein in al zijn glorie. Ook vanuit de sterrenhemel komt een engelachtige verschijning neergedaald. Eén en al verbazing en verwondering. De conceptregie van het spektakel is in handen van Avalon Events die eerder hun kunsten al toonden in het Sportpaleis en bij andere feestelijke openingen.
 
Tot slot, en hoe kan het ook anders, heffen we die avond het glas op de gezondheid van het nieuwe marktplein. Laat het een plaats worden waar het leuk is om te vertoeven, waar unieke evenementen mogen plaatsvinden, waar lucratieve zakendeals worden afgesloten, waar culinaire orgasmes zich opstapelen, waar nieuwe liefdes zullen ontstaan en vooral waar Gelenaars zich thuis voelen.